Follow:

About me

Hallo!

Mijn naam is Katrien en ik ben de schrijfster achter “On a green journey”. Achter elk idee zit een verhaal. Zo ook achter dat van mij.

Waarom on a green journey?

On a green journey kan je letterlijk vertalen naar Op een groene reis.

Het groene staat natuurlijk voor het hoofdonderwerp van deze blog: een meer ecologische levensstijl. De reis staat voor de reis die ik zelf aan het afleggen ben opzoek naar een groene, maar hippe levensstijl. Ik ben dan ook meer hip dan hippie. Je levensstijl veranderen is nooit gemakkelijk. Ik zal dan ook nooit perfect zijn, maar probeer er stap voor stap het beste van te maken. Elke dag leer ik bij en zal dat ook blijven doen voor de rest van mijn leven.

Hoe is de Blog tot stand gekomen?

Ik ben van opleiding schoonheidsspecialiste en heb door het dagelijks gebruik van verschillende producten een contactallergie opgelopen. Deze ervaring heeft mij aan het denken gezet. Wat zit er zoal in de producten die ik gebruik? Is dit wel gezond? Hieruit is mijn interesse ontstaan voor natuurlijke cosmetica.

De gezondheid van je huid/lichaam begint natuurlijk bij een gezonde eetgewoonte. Ik besloot om gezonder te gaan eten en werd vegetariër. Een tijdje daarna besloot ik om volledig plantaardig te gaan eten.

Na veel leesmateriaal en documentaires, ben ik niet enkel en alleen met mijn gezondheid bezig. Ik doe dit alles ook voor de dieren, de planeet en voor ieder ander levend wezen hier op aarde.

Dit is mijn verhaal en hoe het idee voor deze blog ontstaan is.

 

XxX

Share: