Follow:
Food, Taste test

Fairtrade soft drinks + giveaway

 

Ik drink zelden limonade of andere soft drinks. Ze zijn meestal heel ongezond, bevatten kunstmatige aroma’s en heeeel veel suiker! Maar omdat de leuke flesjes van Lemonaid en ChariTea meteen mijn aandacht trokken (Ja, ik laat mij vaak eens verleiden door leuke verpakkingen!) en hun ingrediënten zo puur zijn, wou ik met plezier een taste test doen!

Lemonaid en ChariTea zijn een alternatief voor de ongezonde soft drinks. Ze bevatten enkel en alleen fairtrade en biologisch verantwoorde ingrediënten. Daarnaast steunen zij met elk verkocht flesje, verschillende liefdadigheidsorganisaties. Vandaar ook de super leuke woordspellingen: Lemonaid (aid=hulp) en ChariTea (Charity=liefdadigheid).

what not to love?

 

Foto 26-05-16 09 59 52

Foto 26-05-16 10 00 41

 

Smaak en ingrediënten van de soft drinks:

Lemonaid

Lemonaid is meer voor mensen die houden van koolzuurhoudende drankjes. Ze zijn niet te zoet en lekker van smaak. Persoonlijk ben ik geen grote fan van koolzuur, ik krijg er een raar gevoel van in mijn hoofd (Dat zonder alcohol!). Als ik een keuze moet maken tussen de drie smaken, dan vind ik de passion fruit het lekkerst.

Lime: water, bio-limoensap (10%), bio-rietsuiker, koolzuur.

Passion fruit: water, bio-passievruchtsap (10%), bio-rietsuiker, bio-limoensap, bio-mangosap, koolzuur.

Blood orange: water, bio-bloedsinaasappelsap (7%), bio-rietsuiker, bio-pompelmoessap, bio-citroensap, bio-sinaasappelsap, bio-kersensap, koolzuur.

Ben je fan van limonade, maar wil je een gezonder alternatief? Zeker Lemonaid eens proberen!

 

ChariTea

ChariTea is veel zachter van smaak dan de Lemonaid. Er zit geen koolzuur in drie van de vier smaken. Enkel de mate bevat wel koolzuur. In de ChariTea zit ook geen rietsuiker maar wel agave. Dit maakt het nog net ietsje gezonder dan de Lemonaid. Als ik al eens frisdrank drink, is dat meestal een Ice Tea. Deze zijn dus ideaal voor mij! De Charitea black is mijn persoonlijke  favoriet!

ChariTea red: Infusie van bio-rooibos thee (91%), bio-agave siroop, bio-passievruchtensap (5%)

ChariTea black: Biologische zwarte thee (93%), bio-agavediksap, bio-citroensap (3%).

ChariTea mate: Bio-mate en zwarte thee (88%), bio-agavediksap, bio-sinaasappelsap (3%), bio-citroensap (3%), koolzuur.

ChariTea green: Bevat honing (Dierlijk product) dus deze heb ik zelf niet getest.

Meer fan van zachtere drankjes, agave en thee? Dan is ChariTea iets voor jou!

 

Foto 26-05-16 14 17 11 (2)

Foto 26-05-16 14 21 22 (1)

Foto 26-05-16 14 23 04 (1)

 

Ik mag één iemand gelukkig maken met een pakket Lemonaid en Charitea. Het pakket bevat van elke smaak een flesje. Wil jij graag kans maken op zo een pakket? Volg dan volgende instructies:

  1. Volg On a green journey via Facebook.
  2. Deel de giveaway via Facebook (Via de Facebookpagina)
  3. Volg On a green journey via Instagram

De giveaway loop tot 17/06/16, ik zal de winnaar zelf contacteren met het leuke nieuws!

 

Succes!

 

XxX

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply shoes to make you taller

    Appreciate this post. Will try it out.

    17 juni 2016 at 05:10
  • Leave a Reply