Follow:
Food, Taste test

Het gezonde plantaardige ei

 

Tijdens onze trip naar Londen kwam ik bij de Wholefoods (Walhalla voor mensen die houden van alles bio) Veganegg tegen. Ik was zooo enthousiast dat ik dit eindelijk zelf kon gaan uitproberen. Al een hele tijd geleden las ik op het internet dat er een volledig plantaardig ei op de markt was. Natuurlijk iets uit Amerika, dus heel moeilijk om in België te verkrijgen. Ik heb het eindelijk kunnen testen en ga jullie hier wat meer over vertellen!

Als er iets is dat ik vroeger veel at, dan zijn het wel eieren. Wel twee tot drie keer per week. Dus ineens overschakelen naar geen eieren meer was niet altijd even simpel. Veganegg maakt het voor de mensen die geen kippeneieren meer willen eten om gezondheidsredenen, uit overtuiging of gewoon omdat ze er ziek van worden mogelijk om een vervang ei te gebruiken dat eigenlijk heel veel weg heeft van the real deal. Alleen is het veel beter voor de kippetjes, is het veel duurzamer en gezonder om te eten.

 

DSC05368 DSC05378

 

Wat zit hier achter?

Het idee achter Veganegg is om iets wat heel erg op ei lijkt te kunnen eten op een duurzame manier en zonder schade aan te richten bij kippen. Tijdens de productie van één eitje gaat heel veel water verloren en de kippen leven meestal in heel slechte omstandigheden. Daarnaast eten kippen hun eigen eitjes meestal zelf op wanneer er geen kuikentje inzit. Het kost voor een kip heel veel moeite om een ei te leggen en ze verliezen daardoor ook veel calcium. Door hun eigen ei op te eten kunnen ze hun calcium level terug op een normaal niveau brengen.

 

Wat zit er dan in godsnaam in dat plantaardig ei?

Je vraagt je natuurlijk af: Als dat ei niet van een kip komt, waar komt het dan vandaan? Of wat zit er dan in dat plantaardig ei? Wel, het hoofdingrediënt in dit ei is Algal en dat zijn eigenlijk gewoon algen. De algen komen oorspronkelijk uit Nederland en zouden enorm goed zijn voor je gezondheid. Je kan alle andere ingrediënten bekijken op de foto hierboven.

 

DSC05401 DSC05652

 

Hoe werkt dat nu precies?

Zoals je kan zien op bovenstaande foto’s zit Veganegg ook echt in een eierdoosje. Alleen zitten er geen eieren in, maar een zakje met geel poeder (Het gele poeder ruikt echt waar naar ei!). Je hoeft gewoon twee eetlepels Veganegg te mengen met koud water en dit mengsel in een warme pan te gieten, dit laten bakken et voila! Je hebt een plantaardig eitje! Niets moeilijk aan en het is echt bijna hetzelfde als een gewoon ei.

 

DSC05655 DSC05675

 

Mijn mening over Veganegg

Ik ben zooo tevreden dat er vervangers als dit op de markt komen. De tijden veranderen en ik ben daar zo blij om! Het is een beetje vreemd dat iets zo erg op een normaal ei kan lijken, terwijl het helemaal iets anders is. Zoals ik al zei ziet het er echt uit als ei, het ruikt ook naar ei en de smaak is best wel oke! Naar mijn mening mocht de smaak  iets minder subtiel zijn, maar als je genoeg kruiden gebruikt is dat ook weer opgelost! Bij het bakken moet je ook wel heel voorzichtig zijn dat je het vuur niet te hard zet. Het zou nogal snel aanbakken!

Je hoort het natuurlijk al aankomen…Wat is nu het prijskaartje van zo een doosje met plantaardig ei? De prijs bij Wholefoods lag tussen de 4-5 pond, wat bijna op een 5 Euro komt. Met één doosje zou je 10 tot 12 Veganeggs kunnen maken. Ik kan nog niet meteen zeggen of dit klopt, maar mijn voorgevoel zegt dat ik niet aan die 10 eitjes ga geraken. Jammer!

Yes, ik ben eggscited over dit product en ik hoop dat er nog velen mogen volgen!

Nieuwsgierig naar wat je zo nog kan doen met dat plantaardige ei? Je kan het hier via deze link bekijken!

 

XxX

Bewaren

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply