Follow:
Leuk om te doen, Lifestyle

Vegan summer fest 2016 – deel 1

 

Afgelopen zondag was een hele speciale dag voor mij, het was namelijk Vegan summer fest. HET event waar ik al een hele tijd naar uitkeek! Dit event is zo excited voor mij omdat soortgelijke evenementen zeldzaam zijn in België. Verschillende handelaars komen er samen om een hele dag leuke/lekkere vegan producten te verkopen. Ik was alweer helemaal onder de indruk en kon gewoon niet kiezen tussen al dat lekkers!

Ik heb zo goed mogelijk mijn best gedaan om enkele foto’s te maken tussen al het volk door. Niet van alles want dat was onbegonnen werk!  

 

  Foto 21-08-16 12 03 13 Foto 21-08-16 12 07 29

 

Eén van de dingen waar ik het meest naar uitkeek was de sushi van Loving hut Leuven. Een tijdje geleden zijn we er voor het eerst gaan eten. Het eten heeft ons toen heel erg gesmaakt en we waren onder de indruk! We werden toen ook al een beetje warm gemaakt voor hun vegan sushi. Deze hebben we eindelijk kunnen testen op Vegan summer fest en het was absoluut geen teleurstelling!(We zijn een paar keer terug naar hun standje gegaan om nog wat extra te kopen. Oeps!)

Bij de sushi deluxe kreeg je lekkere tartaarsaus, calamares, kroepoek en iets wat scampi moet voorstellen. Het lijkt eerst super vreemd om vegan calamares en scampi te eten, maar ik kan jullie verzekeren dat ze echt super lekker van smaak waren + no cruelty!

Naast de sushi hebben we ook de Loving hut mix(mix van gefrituurde snacks) en hotdog uitgetest. Altijd fijn om nog eens een hotdog te kunnen eten! Alles was best lekker van smaak, maar mijn favoriet blijft toch wel de sushi!

Ik wil jullie voor de zekerheid ook even melden dat ik niet alles alleen opgegeten heb, al kan ik behoorlijk wat eten. 😀

 

Foto 21-08-16 12 17 14 Foto 21-08-16 12 17 20

 

Het volgende waar ik erg naar uitkeek waren de koeken/donuts van bakkerij Frimout uit Gent. Ik had al zo veel goeds gelezen over deze bakkerij en was enorm nieuwsgierig. Frimout is een gewone bakkerij die ook vrij veel vegan alternatieven verkoopt die naar zeggen super lekker zijn!

Ik kocht enkel een paar donuts om thuis te proberen en had al snel spijt dat ik niet nog een paar koeken had gekocht. Hun standje was in no time helemaal uitverkocht, duidelijk toch hoe goed ze zijn?

Naar mijn mening waren de donuts de beste Vegan donuts die ik tot nu toe gegeten heb. De volgende keer dat ik in Gent ben, passeer ik zeker en vast eens langs bakkerij frimout om een koffiekoek te proberen!

 

Foto 21-08-16 12 20 25 Foto 21-08-16 12 22 11

 

Ik ben een hele grote chocolade liefhebber( Al zeker die van Callebaut), dus ik moest en zou de pralines van Confiserie Jonas eens proberen. Het is altijd wel leuk om alternatieven te vinden voor chocolade met melk. Aan hun kraampje stonden er ook weer best veel mensen, dus ik heb niet alles heel goed kunnen bekijken.

Ik koos voor een doosje van 150g met verschillende pralines in. Dit leek mij ideaal om zo meteen verschillende dingen te kunnen testen. De tabletten chocolade zagen er ook heel lekker uit, maar ik heb het enkel bij het doosje gehouden.

Ondertussen blijft er niet zo veel meer over van de pralines. Ze waren best wel lekker, maar ik moet zeggen dat ik toch wel al betere vegan chocolade heb gegeten. Volgende keer ga ik toch maar voor de tabletten!

 

Foto 21-08-16 12 32 49 Foto 21-08-16 12 32 56 Foto 21-08-16 12 32 59 (1)

 

Last but not least! Het belangrijkste op mijn lijstje waren de kaasjes van Charly’s all is fair. Ik kwam hun voor het eerst tegen op Veggieworld in Utrecht en was meteen verkocht! Je gelooft echt niet hoe goed deze kaasjes smaken! Vorige keer kocht ik een potje van hun Cheddâh en Parm à zaan. Die waren mij zo goed bevallen dat ik helemaal enthousiast was toen ik zag dat ze ook naar Gent kwamen.

Deze keer ging ik voor het pakket met 5 soorten kaasjes. In het pakket zat Cheddâh, Parm à zaan, Boerse’zin, Brie’ze en Geheitkaas(Grappige namen trouwens!). Een pakketje van 5 kaasjes leek mij wel genoeg om eventjes verder te kunnen. Spijtig genoeg had ik het heel erg mis en had ik beter nog wat meer gekocht!

Mijn favoriete kaasjes tot nu toe zijn alvast de Cheddâh en Boerse’zin. De Boerse’zin lijkt sterk op Boursin en is hemels goed! 

 

 

XxX

 

Bewaren

Bewaren

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Eline

  Aah dat ziet er echt super leuk uit! En lekker 🙂
  Als ik naar Gent ga, ga ik zeker op jacht naar die donuts haha

  25 augustus 2016 at 13:30
  • Reply Katrien@onagreenjourney

   Doen!

   25 augustus 2016 at 15:34

  Leave a Reply