Follow:
Food, Leuk om te doen

Vegan summer fest 2016 – deel 2

 

Jullie hebben er een tijdje op moeten wachten(nogal een drukke periode momenteel!), maar hier is dan eindelijk deel twee over Vegan Summer fest. Moest je de eerste post nog niet gelezen hebben, kan je die hier bekijken. Er zit alweer heel veel lekkers in deze post, dus bereid jullie maar voor op een knorrende maag!

Dit is het laatste deel dat ik ga schrijven over Vegan Summer fest. Er zijn nog redelijk wat standjes die niet aanbod komen omdat ik anders posts kan blijven schrijven over dit onderwerp, en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Ik zou niet willen dat jullie de posts beu worden!

 

Foto 21-08-16 13 19 58 (1) Foto 21-08-16 13 20 20

 

We gaan meteen van start met dessert(Logisch natuurlijk!). Ik was al langer bekend met de Vegan ijskar Icy V. Maar had nog nooit de kans gekregen om één van haar ijsjes te proberen. Gelukkig stond ze dus ook op Vegan summer fest en had ze mega veel keuze aan verschillende smaken. Ik moest niet lang twijfelen en koos voor de smaak ferrero rocher. Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg was, kon je er voor kiezen om het bolletje ijs op een vegan hoorntje of een glutenvrij & vegan hoorntje te krijgen.(Moeilijk te vinden!)

De smaak van het ijs was helemaal top! Nog maar eens het bewijs dat het perfect mogelijk is om lekkere plantaardige ijsjes te maken. Hopelijk kom ik Icy V. nog eens tegen voor de zomer voorbij is!

 

foto-21-08-16-13-12-42-1

Foto 21-08-16 13 12 51

I love wearing this t-shirt. ••••••••••••••••••••••••••••• @hsuantje #love #green #photooftheday #crueltyfree #onagreenjourney #veganblogger #veganism #vegetarian #blogger #soylatte #vegantshirt #fashion #ethicalfashion #fairfashion #belgium #bazaardeluxe

 

Lieve Hsuan en haar steun, vriendje Michal waren er natuurlijk ook met het toffe merk Bazaar Deluxe. Ik leerde Hsuan kennen op een veggie beurs in Utrecht. De inrichting van haar standje sprak mij enorm aan en haar t-shirtjes zijn zo leuk om naar te kijken(Om te dragen natuurlijk ook!). Ze zijn gemaakt van Biologisch katoen, wat het nog veel interessanter maakt!

Mocht je de kans niet gekregen hebben om een t-shirtje te bemachtigen, kan je altijd online ééntje bestellen. Vorig jaar kocht ik zelf een grijs t-shirtje met het opschrift: All I need is a soy latte and lipstick. Super leuk toch?

Hsuan, Ik kon niet zo een mooie foto maken want het was veeel te druk aan je standje, Snorry!

 

Foto 21-08-16 12 48 03

Foto 21-08-16 12 48 09

 

Dit jaar was er vrij veel keuze aan Indisch eten. I love Indian food, dus ik kon dit natuurlijk niet aan mij laten voorbij gaan! Ik koos ervoor om iets te kopen bij het standje buiten, waar ik de naam momenteel niet meer van weet. Indisch eten kan soms nogal spicy zijn, maar het was enorm lekker. Vooral die pannenkoek en de aardappelen met boontjes.

 

Foto 21-08-16 12 44 53Foto 21-08-16 14 46 08

 

Eén van de standjes waar je super lang moest aanschuiven, was die van The Dutch weedburger. Ik had deze burger wel al eens kunnen proeven op Ieperfest, toch wou ik hem graag nog eens opnieuw eten. Zoals je misschien al kan afleiden uit de naam van de burger, is deze gemaakt van zeewier. Dit lijkt misschien heel vreemd, maar het is eigenlijk heel erg gezond en best wel lekker!  

Zoals je kan zien op de foto, heeft het broodje van de burger een vreemde groene kleur. Geen paniek, dit is helemaal de bedoeling! In het broodje zit Chlorella verwerkt, waardoor het broodje een groene kleur krijgt. Voor wie geen idee heeft wat Cholrella nu precies is: Het is een microalg die vol zit met gezonde eiwitten en omega vetzuren. Echt een guilt-free hamburgertje dus!

 

   Foto 21-08-16 12 00 52

Foto 21-08-16 12 13 56

 

Chez Mariette was ook van de partij op Vegan summer fest. Deze keer heb ik niets bij hun gekocht(Sorry, gewoon te veel keuze!), maar ik heb in het verleden wel al haar Brownies en mega lekkere Oreo taart kunnen proeven.(Always room for Oreo!) Ook haar standje was in no time helemaal uitverkocht!

Wanneer je de kans krijgt om iets van haar lekkers te proeven, moet je dit zeker en vast doen! Je zal er helemaal geen spijt van krijgen! Momenteel kan je haar lekkers verkrijgen bij Full circle coffee en Vero caffè.

 

 

 

Het was een leuke dag, maar ik moest toch even een paar dagen bekomen van al dat eten!

Daaag!

XxX

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Anne-Sophie

  Ik at de peanutbutter-chocolate-pie van Chez Mariette, zoooo lekker!
  Die t-shirts van Bazaar Deluxe zien er ook ontzettend leuk uit, ik kocht er geen op het Summer Fest, maar nu ik jouw foto’s zie begin ik spijt te krijgen :p

  19 september 2016 at 18:25
  • Reply Katrien@onagreenjourney

   Die heb ik nog niet kunnen proeven, ik onthoud het voor de volgende keer!

   22 september 2016 at 12:26

  Leave a Reply